Studeren in Rusland

Welkom op deze pagina!

 

 Ik heet Sveta Kochergina en werk in Moskou voor Nuffic Neso Rusland.

 Hieronder kun je lezen wat ik voor je kan doen als jij op zoek bent naar een  studiemogelijkheid in Rusland, dit kan een uitwisseling zijn, een korte  zomercursus of misschien wil jij zelf een universiteit uitkiezen waar je een  semester gaat studeren.

 Wat kan ik voor je doen?

 • Helpen bij het zoeken naar een passende universiteit en passende studieprogramma.
 • Je in contact brengen met de international offices van de Russische universiteit waar jij heen wilt gaan.
 • Advies geven over praktische zaken zoals visum, huisvesting en verzekeringen.
• Je informatie geven over de stad waar jij gaat studeren, welke stad in Rusland dan ook!
• Ik zal je contactpersoon zijn in Rusland mocht je plotseling nog advies nodig hebt.

Elke dag start ik op kantoor met mijn mail te beantwoorden, als jij vragen hebt, stuur ze dan naar . Ik antwoord je overigens wel in het Engels en Nederlands.

Ook heb ik op kantoor altijd veel contact met de verschillende Russische universiteiten, zij vertellen me over nieuwe (ook Engelstalige) programma’s, beursmogelijkheden en welke zomer – of wintercursussen ze voorbereiden. Deze info deel ik op onze Facebook pagina Wilweg / Rusland, volg ons dus om op de hoogte te blijven. Je kan ook meer informatie vinden op de algemene website van WilWeg.

Neso Russia stageprogramma

 Ik ben ook verantwoordelijk voor het Neso Russia Internship Programme. Hieronder kun je lezen wat ik voor je kan doen als jij stage wilt lopen in Rusland. 

Neso Russia lanceerde onlangs een speciaal stageprogramma. Dit programma helpt Nederlandse studenten die 4 tot 6 maanden ervaring willen opdoen bij Nederlandse en internationale bedrijven in Rusland.

Alle studenten die staan ingeschreven bij een Nederlandse hogeschool of universiteit mogen meedoen aan dit stageprogramma. Als je meedoet krijg je naast de daadwerkelijke stage ook een studiemodule van een week. De gerenommeerde universiteit Higher School of Economics biedt deze module aan. Hij heet Doing Business in Russia en er zit een opdracht aan vast.De Nederlandse Ambassade in Moskou en het Consulaat-Generaal in Sint-Petersburg ondersteunen dit stageprogramma van Nuffic Neso Rusland.

Dit zijn de spelregels van het stageprogramma Neso Russia:

• De voertaal van het programma en de stage is Engels.
• Je krijgt geen vergoeding of salaris.
• Je moet zelf je vlucht, visum en verzekering betalen.
• Je kunt voor 25 tot 30 euro per maand een gedeelde kamer huren in de studentenflat van de Higher School of Economics.
• Het is niet noodzakelijk dat je Russisch spreekt, maar bedrijven zien dat wel als een pré.

Wil jij kans maken op een interessante stage in een wereldstad als Moskou of Sint-Petersburg? Schrijf je dan in via de website Neso Russia Internship Programme. Je ontvangt dan automatisch informatie over nieuwe vacatures. Je kunt maximaal op 2 posities solliciteren. Meer details en ervaringen vind je op de website van het programma.

Wil je meer weten over dit programma of over stage lopen in Rusland? Stuur je vraag naar 

En voor ik het vergeet, als je naar Rusland komt, laat het ons vooral weten, zodat we je kunnen uitnodigen als we een evenement organiseren. Ook ben je altijd welkom op ons kantoor in Moskou voor een kop koffie!

Tot ziens in Rusland!

p.s. hieronder zie je vast enkele links:

• Onze brochure “Winter schools 2019-2020(42.3 MB)
• Algemene Nuffic brochure “Study in Russia

Последнее изменение: 2019-12-02 16:32